WELKOM IN VREDE
De goden en godinnen van het oude Egypte

Links

Aantal bezoekers:

Beginpagina algemeen Beginpagina Goden
Beginpagina Farao's

Contactformulier

Voor de vertalingen van de diverse boeken klik hieronder.

Boek der Doden
Het Boek Amduat

Het Boek der Poorten
Egyptische hemel en hel

 

 

 

De piramideteksten van Pepi II.

Reactie op het Offerritueel.

(Grafkamer, oostmuur en gevel.)


Door te klikken op het oog van Horus, opent zich een Word-document met daarin de afbeelding(en)
van de hiƫrogliefen tekst van de desbetreffende bezwering.

BEZWERINGEN TER BESCHERMING VAN DE PIRAMIDE
359
Horus

Recitatie
Atoem Kever! U werd verheven, evenals de heuvel; u ben gegroeid als de benben in het Benben Gebied in Heliopolis.35 U hebt gespuugd als Sjoe en niesde als Tefnoet. U slaat uw armen om hen heen als ka-armen zodat uw ka in hun zou kunnen zijn.
Atoem, sla uw armen om Pepi Neferkare heen als ka-armen, zodat de ka van Pepi Neferkare er in zou kunnen zijn, stevig voor de duur der eeuwigheid.
Hallo, Atoem! Dat u uithoudingsvermogen/levensduur toevoegd aan (letterlijk: op) deze Pepi Neferkare, aan (letterlijk: op) dit zijn piramide en voorkom elk slecht ding dat ertegen kan gebeuren voor de duur der eeuwigheid, net zoals u uithoudingsvermogen/levensduur toevoegd aan (letterlijk: op) Sjoe en Tefnoet.
Hallo, Grote Enneade in Heliopolis----Atoem, Sjoe, Tefnoet, Geb, Noet, Osiris, Isis, Seth en Nephthys, Atoems kinderen! Zijn hart is verruimd voor (jullie), zijn kinderen, in uw identiteit van de Negen Cirkelbogen (der hemel). Laat er niemand van jullie zijn die zijn rug toekeert naar Atoem als hij deze Pepi Neferkare redt, als hij deze piramide van Pepi Neferkare redt, als hij dit redt, zijn werk van alle goden en van alle doden, als hij voorkomt dat er iets slechts aan kan gebeuren voor de duur der eeuwigheid.
Hallo Horus! Deze Pepi Neferkare is Osiris, deze piramide van Pepi Neferkare en dit, zijn werk zijn Osiris. Begeef uzelf naar hem en wees niet ver van hem in zijn identiteit van de piramide.
(Osiris), u bent erg zwart geworden in uw identiteit van 'Je Geweldige Zwarte Behuizing', Thoth heeft de goden onder u geplaatst, overgevaren in de dDA -behuizing en geleid in de dmAa-behuizing.
Horus hier is uw vader Osiris, in zijn identeit van de Heersers Behuizing.
(Osiris), Horus heeft u de goden gegeven: hij heeft ze laten aandringen (of "presenteerde hen") aan u als (schrijvend) riet, dat hij uw gezicht als het Witte Paleizen moge laten opfleuren.


360
Horus

Recitatie
Oh, Grote Enneade in Heliopolis! Jullie zullen Pepi Neferkare krachtig maken net als jullie deze piramide van pepi Neferkare en dit, zijn werk solide maken voor de duur der eeuwigheid net zoals de naam van Atoem,36 de belangrijkste der Enneade krachtig is.
Zoals de naam van Sjoe, heer van Boven Menset in Heliopolis, krachtig is, Pepi Neferkare krachtig zal zijn en dit, zijn piramide en dit, zijn werk zal evenzo solide zijn, voor de duur der eeuwigheid.
Zoals de naam van Tefnoet, vrouwe van Beneden Menset in Heliopolis, overblijft, zal de naam van Pepi Neferkare overblijven en dit, zijn piramide en dit zal evenzo overblijven, voor de duur der eeuwigheid.
Zoals de naam van Geb, 'hij bij de ba die de aarde ontworteld', krachtig is, Pepi Neferkare krachtig zal zijn en dit, zijn piramide en dit, zijn werk zal evenzo solide zijn, voor de duur der eeuwigheid.
Zoals de naam van Noet krachtig is in de Behuizing van Shenit in Heliopolis, de naam van Pepi Neferkare krachtig zal zijn en dit, zijn piramide en dit, zijn werk zal evenzo solide zijn, voor de duur der eeuwigheid.
Zoals de naam van Osiris krachtig is in het Geweldige Land, de naam van deze Pepi Neferkare krachtig zal zijn en deze piramide van Pepi Neferkare zal krachtig zijn en dit, zijn werk zal evenzo solide zijn, voor de duur der eeuwigheid.
Zoals de naam van Osiris als Belangrijkste der Westerlingen krachtig is in het Geweldige Land, de naam van deze Pepi Neferkare krachtig zal zijn en deze piramide van Pepi Neferkare zal krachtig zijn en dit, zijn werk zal evenzo solide zijn, voor de duur der eeuwigheid.
Zoals de naam van Seth krachtig is in Ombos, de naam van deze Pepi Neferkare krachtig zal zijn en deze piramide van Pepi Neferkare zal krachtig zijn en dit, zijn werk zal evenzo solide zijn, voor de duur der eeuwigheid.
Zoals de naam van Horus van Zegelring krachtig, de naam van deze Pepi Neferkare krachtig zal zijn en deze piramide van Pepi Neferkare zal krachtig zijn en dit, zijn werk zal evenzo solide zijn, voor de duur der eeuwigheid.
Zoals de naam van de Zon krachtig is in het Akhet, de naam van deze Pepi Neferkare krachtig zal zijn en deze piramide van Pepi Neferkare zal krachtig zijn en dit, zijn werk zal evenzo solide zijn, voor de duur der eeuwigheid.
Zoals de naam van Ogen-Voorwaarts overblijft in Akhmim, de naam van deze Pepi Neferkare krachtig zal zijn en deze piramide van Pepi Neferkare zal krachtig zijn en dit, zijn werk zal evenzo solide zijn, voor de duur der eeuwigheid.
Zoals de naam van Wadjet krachtig is in Dep, de naam van deze Pepi Neferkare krachtig zal zijn en deze piramide van Pepi Neferkare zal krachtig zijn en dit, zijn werk zal evenzo solide zijn, voor de duur der eeuwigheid.


361
Horus

Recitatie
Pepi Neferkare is Geb, de overtuigende mond, de beste der goden, die door Atoem op de voorgrond van de Enneade is geplaatst, hij met wiens speech de goden content zijn. Alle goden zullen content zijn met alles wat deze Pepi Neferkare zegt, waardoor het goed voor hem zal zijn voor de duur der eeuwigheid, want Atoem heeft gezegd over Pepi Neferkare: "Zie onze meest overtuigende mond ons roepen! Laat ons gaan om ons te verzamelen bij hem".
Hallo, al jullie goden! Komt allemaal tezamen (letterlijk: komt overvol samen), komt samengevoegd (letterlijk: komt verzameld), net zoals jullie gecombineerd en verzameld hebben voor Atoem in Heliopolis. Hij roept jullie om te komen en om alles goed daardoor te doen (d.w.z. door de daad van het komen) voor Pepi Neferkare, voor de duur der eeuwigheid. Een gegeven konings-offer, een gegeven Geb-offer van deze geselecteerde stukjes vlees en een invocatie offer van brood, bier en gevogelte voor al de goden zorgen dat alles goed gedaan wordt voor Pepi Neferkare, die deze piramide van Pepi Neferkare solide zal maken, die het werk van deze Pepi Neferkare solide zal maken, overeenkomstig de staat waarin hij het wenst dat (zij zullen zijn) voor de duur der _t-tijd (letterlijk: van de persoon der_t , der _t's karakter).
Alle goden die deze piramide en het dit werk van Pepi Neferkare goed en stevig maken----zij zijn degenen die scherp zullen zijn; zij zijn degenen die gerespecteerd worden; zij zijn degenen die ba zullen zijn; zij zijn degenen die de controle hebben; zij zijn degenen aan wie wordt gegeven een kongs-offer van brood, bier, vee, gevogelte, kleding en zalf; zij zijn degenen voor wie de stukjes bief en gevogelte worden gesneden; zij zijn degenen voor de feesten worden gemaakt; zij zijn degenen die de kroon krijgen onder de Tweevoudige Enneade.


BEZWERINGEN VOOR DE KRACHT VAN DE VOEDING
362

(Zie bezwering 227 van Merenre)

Horus

363
EN
364

(Zie bezweringen 148-149 van Teti)

363 Horus 364 Horus

365
t/m
367

(Zie bezweringen 143-145 van Unas)

365 Horus 366 Horus 367 Horus

368
t/m
374

(Zie bezweringen 153-159 van Teti)

368 Horus 369 Horus 370 Horus 371 Horus
372 Horus 373 Horus 374 Horus    

375

(Zie bezwering 276 van Teti)

Horus

376

(Zie bezwering 160 van Teti)

Horus

377

(Zie bezwering 283 van Teti)

Horus

378
t/m
380

(Zie bezweringen 161-163 van Teti)

378 Horus 379 Horus 380 Horus

381
t/m
383

(Zie bezweringen 280-282 van Teti)

381 Horus 382 Horus 383