WELKOM IN VREDE
De goden en godinnen van het oude Egypte

Links

Aantal bezoekers:

Beginpagina algemeen Beginpagina Goden
Beginpagina Farao's

Contactformulier

Voor de vertalingen van de diverse boeken klik hieronder.

Boek der Doden
De Piramide Teksten
Het Boek Amduat

Het Boek der Poorten
Egyptische hemel en hel

 

 
Boek der Doden
Bezwering 171


Bezwering 1711
P     Bezwering voor het aantrekken van een rein kledingstuk.
S     Atoem, Sjoe, Tefnoet, Geb, Noet, Osiris, Isis, Seth, Nephthys, Horakhty, Hathor, het Grote Verblijf, Khepri, Montoe de Heer van Thebe, Amon de Heer der tronen van de Twee Landen, de Grote Enneade, de Kleinere Enneade, de goden en godinnen die zich in de Diepte bevinden, Sobek van Crocodilopolis, Sobek in al zijn namen in elke plaats van hem waar zijn ziel wenst te zijn; de goden van het zuiden en de goden van het noorden, zij die zich in de hemel bevinden en zij die zich op aarde bevinden; mogen jullie dit reine kledingstuk geven aan de waardige ziel N.; mogen jullie toestaan dat het gunstig is voor hem; mogen jullie het kwade wat op hem zit verwijderen.
Wat betreft dit reine kledingstuk voor N., moge het aan hem voor eeuwig en altijd zijn toebedeeld en mogen jullie het kwade wat op hem zit verwijderen.1 Gebaseerd op Cc1 (18dedynastie), deze heeft net zoals Ax (18dedynastie) de enige met corresponderende tekst geen vignet.


Oude Egyptische aangehaalde documenten.
Symbool Datum en beschrijving: Zie:
1 Cc 18de dynastie  hiërogliefen  papyrus  van Imn-Htp gekocht in Thebe, Caïro (Pap. Boulak 21) A. Mariette, Les papyrus egyptiens du Muse de Boulaq ... III (1876) Pls. 6-8, 4-5, 1-3, 9-11 ;* Nav.
2 Ax 18de dynastie  hiërogliefen  papyrus  van BAksw uit Thebe, collectie van Mrs. Dent, Sudely Nav.

 

Gebruikte afkortingen
Ptol Ptolemaeïsche periode.
Pers Perzische periode.
CT Coffintexts, sarcofaagteksten.
BM British Museum
OIP LXXXII The Egyptian Book of the Dead documents in the Oriental Institute Museum at the University of Chicago, edited by Thomas George Allen. 1960.

 

Terug naar de Inhoudsopgave Terug naar Bezwering 170 Naar Bezwering 172

 

 
Rechts