WELKOM IN VREDE
De goden en godinnen van het oude Egypte

Links

Aantal bezoekers:

Beginpagina algemeen Beginpagina Goden
Beginpagina Farao's

Contactformulier

Voor de vertalingen van de diverse boeken klik hieronder.

Boek der Doden
Het Boek Amduat

Het Boek der Poorten
Egyptische hemel en hel

 

 
De piramideteksten van Merenre.

Reactie op het Offer Ritueel.

(Grafkamer, oostmuur.)


Door te klikken op het oog van Horus, opent zich een Word-document met daarin de afbeelding(en)
van de hiërogliefen tekst van de desbetreffende bezwering.

BEZWERINGEN TER BESCHERMING VAN DE PIRAMIDE
224

(Zie bezwering 361 van Pepi II)

oog

225

(Zie bezwering 359 van Pepi II)

oog

226
oog

Recitatie
Oh, Grote Enneade in Heliopolis! Kunnen jullie deze Nemtiemzaf Merenre ferm maken, kunnen jullie deze piranide ferm maken voor de duur der eeuwigheid, net als de naam van Atoem,10 belangrijkste der Grote Enneade ferm is.
Als de naam van Sjoe, heer van Boven Menset in Heliopolis, ferm is dan zal de naam van Nemtiemzaf Merenre ferm zijn en deze piramide zal evenzo ferm zijn, voor de duur der eeuwigheid.
Als de naam van Tefnoet, vrouwe van Beneden Menset in Heliopolis, blijft bestaan dan zal de naam van Nemtiemzaf Merenre blijven bestaan en deze piramide zal evenzo blijven bestaan, voor de duur der eeuwigheid.
Als Gebs naam bij de ba's van de aarde ferm is dan zal de naam van Nemtiemzaf Merenre ferm zijn en deze piramide zal evenzo ferm zijn, voor de duur der eeuwigheid.
Als Noets naam ferm is in het Omsloten Gebied van Shenit in Heliopolis, dan zal de naam van Nemtiemzaf Merenre ferm zijn en deze piramide zal evenzo ferm zijn, voor de duur der eeuwigheid.
Als Osiris's naam ferm is in het Geweldige Land, dan zal de naam van Nemtiemzaf Merenre ferm zijn en deze piramide zal evenzo ferm zijn, voor de duur der eeuwigheid.
Als de naam van Osiris als Belangrijkste van de Westerlingen, ferm is dan zal de naam van Nemtiemzaf Merenre ferm zijn en deze piramide zal evenzo ferm zijn, voor de duur der eeuwigheid.
Als Seths naam ferm is in Ombos, dan zal de naam van Nemtiemzaf Merenre ferm zijn en deze piramide zal evenzo ferm zijn, voor de duur der eeuwigheid.
Als Horus's naam ferm is in de Zegelring, dan zal de naam van Nemtiemzaf Merenre ferm zijn en deze piramide zal evenzo ferm zijn, voor de duur der eeuwigheid.
Als de Zons naam ferm is in het Akhet, dan zal de naam van Nemtiemzaf Merenre ferm zijn en deze piramide zal evenzo ferm zijn, voor de duur der eeuwigheid.
Als Ogen Voorwaarts's naam blijft bestaan in Akhmim, dan zal de naam van Nemtiemzaf Merenre ferm zijn en deze piramide zal evenzo ferm zijn, voor de duur der eeuwigheid.
Als Wadjets naam ferm is in Dep, dan zal de naam van Nemtiemzaf Merenre ferm zijn en deze piramide zal evenzo ferm zijn, voor de duur der eeuwigheid.


BEZWERINGEN VOOR DE KRACHT VAN ONDERHOUD
227
oog

Recitatie aan de aarde, aan Geb, aan Osiris, aan Anoebis, aan de Grote der Vangst: Dat jullie (elk) er voor zorgen dat Nemtiemzaf Merenre jubelt bij Horus’s vangst.
Jullie die valken zijn, ren naar de terugkerende ka van Nemtiemzaf Merenre en open voor Nemtiemzaf Merenre zijn ogen, open zijn neus voor hem, scheid voor Nemtiemzaf Merenre zijn mond, koppel zijn oren los voor hem, laat voor hem zijn twee horens groeien en laat Nemtiemzaf Merenre passeren langs de god die vol is van de insigne's (en) de winden. Wanneer u dit heeft gegeten, zal Nemtiemzaf Merenre met jullie de rest vinden. Jullie zullen Nemtiemzaf Merenre de rest geven, want hij is gekomen.


228

(Zie bezwering 148 van Teti)

oog

229

(Zie bezwering 149 van Teti)

oog

230
t/m
232

(Zie bezwering 143-145 van Unas)

230 oog 231 oog 232 oog

233
t/m
240

(Zie bezwering 153-160 van Teti)

233 oog 234 oog 235 oog 236 oog
237 oog 238 oog 239 oog 240 oog

241
t/m
245

(Zie bezwering 162-166 van Teti)

241 oog 242 oog 243 oog 244 oog 245 oog

246

(Zie bezwering 276 van Teti)

oog

247

(Zie bezwering 280 van Teti)

oog

248
t/m
250

(Zie bezwering 277-279 van Teti)

248 oog 249 oog 250 oog

Notities ter verduidelijking van sommige delen van de tekst.
U kunt op het cijfer klikken om terug te gaan naar vanwaar u gekomen bent.
10 Deze stanza en die volgen, refereren aan de individuele leden van de Grote Enneade.

Terug het vorige blad Naar de inhoudsopgave Naar het volgende blad

 

 

 
Rechts